Perfectie schuilt nu eenmaal in details

Hutting Yachts


 

Bij windkracht 3 van achteren op een zonovergoten IJsselmeer biedt vrijwel elk schip ruimte. Maar wat is daar nog van over bij windkracht 6 aan de wind in een stikdonkere nacht op de Noordzee? Juist dan biedt een Hutting jacht nog ruimte om je volkomen veilig en vertrouwd te voelen, de ruimte om niet de eerste de beste haven te willen binnenlopen, maar om gewoon door te zeilen.

Ook de ruimte van een investering op de lange termijn. Wij bouwen schepen die dàt bieden met in het achterhoofd altijd de gedachte dat wind en golven niet aan mode doen. 

De Hutting range bestaat uit de V-spant/langkielers 40, 46 en 48 en de zwaardjachten 40, 45 en 50. Alle toerjachten die uitzonderlijk soepel in zeegang bewegen en die daardoor geschikt zijn voor lange reizen, omdat gemakkelijk hoge daggemiddelden gehaald kunnen worden dankzij het grote zeiloppervlak. Het zijn met recht zeeschepen. Met de zwaardjachten zijn vaargebieden en havens te bereiken die u over moet slaan als u veel diepgang heeft.

 

Tailor-made


 

De afmetingen van de romp, de plaats van de spanten, kielframes, wantputtingen en hoofdschotten liggen vast, maar u kunt zelf een interieur samenstellen dat geheel afgestemd is op uw stijl van zeilen en dat noemen we tailor-made. U kiest voor een type opbouw. Bijvoorbeeld voor een pilothouse of een kleine vaste buiskap. U kiest voor een lichte of donkere houtsoort, voor een klassieke of moderne afwerking en voor bekledingsstoffen als textiel, Alcantara of leer. Hoe wilt u koken, welk klimaatregelingsssysteem en welke instrumenten hebben uw voorkeur? Onze adviezen bij het maken van al die keuzes zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen en op die van andere Hutting eigenaren. Zo gaat uw schip passen als een handschoen. De ervaren zeiler weet: een passend en vertrouwd interieur is de basis voor avontuur.

Tuig en Dek


 

Zeilen onder zoveel mogelijk omstandigheden zonder de motor te hoeven gebruiken, vraagt om een royaal tuig dat vlot gereefd kan worden. Lopend want, posities van genuarails, keerblokken en lieren zijn niet alleen zoveel mogelijk afgestemd op éénpersoons bediening, maar ook op minimale frictie en slijtage. Desgewenst kunnen de lieren en voorzeilfurlers elektrisch uitgevoerd worden.

Zeilen is ook werken en dat behoort - vinden wij - mooi werk te zijn. Alles om het schip te bedienen - sturen, zeilen hijsen, trimmen en strijken - is er op gericht om het schip in uw macht te hebben, niet andersom. Dat schept ruimte! Ongeacht of u uit Workum vertrokken bent of Barbados aan de horizon ziet liggen na een oceaanoversteek.

 

 

Interieur


 

In jacht en interieurbouw ligt de oorsprong van het bedrijf, niet voor niets zijn Hutting interieurs zo bekend en onderscheidend. De wereld willen verkennen vraagt om een interieur dat niet alleen praktisch is, maar ook warmte en geborgenheid biedt. Sfeer is een zeer belangrijke functie. Wij adviseren u bij het samenstellen van een interieur dat past bij uw wijze van varen, wat de consequenties zijn van uw wensen en hoe we die kunnen uitvoeren. Een kooi die in de haven comfortabel is, kan op zee onder helling opeens zeer ongerieflijk worden. En als uw reisdoelen vooral in koude streken liggen, dient uw interieur aan andere eisen te voldoen, dan wanneer u zich pas behaaglijk voelt in de Middellandse Zee. Wij maken gebruik van de beste materialen en het lakwerk is van de hoogste standaard.

Interieur-1.jpgInterieur-2.JPGInterieur-3.JPGInterieur-4.JPG


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

Contactgegevens

Bezoekadres:     Stienplaat 3, 8754 HE Makkum
Telefoon: +31 (0)515 232023
Fax: +31 (0)515 232853
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.hutting.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief

Social Media